Nyheter gramm

Publicerad den november 23rd, 2014 | av Jabbar Ziadi

Läs som PDF  Ladda ner som PDF

Grammatikundervisning

Enligt Nationalencyklopedin kommer ordet grammatik av det grekiska ordet grammatikē och betyder konsten att skriva och läsa rätt. Brodow m.fl., 2000 anser att grammatikundervisning är viktig, men att den borde minska beträffande den tunga delen med grammatiska begrepp. Den borde mer vara en del av språkundervisningen, t.ex. skillnader och likheter mellan språk, talspråk och skriftspråk, och sättas mer i samband med elevernas kunskaper.

Brodow, B., Nilsson, N.-E., & Ullström, S.-O. (2000). Retoriken kring grammatiken. Didaktiska perspektiv på skolgrammatik. Lund: Studentlitteratur.

تعتبر قواعد اللغة العربية هي احدى وسائل ضبط النطق والتحدث والكتابة. أن من أهم المشاكل التي تشكل عائقاً ما بين تدريس قواعد اللغة العربية واتقانها هو بسبب اختلاف اللغة المحكية (المنطوقة) واللغة المكتوبة. لذا لو سألنا أي تلميذ عن أي شيء صعب في اللغة العربية لأجاب انها قواعد اللغة العربية هل توجدطريقة تدريسية واحدة تصلح لتدريس قواعد الللغة العربية في جميع المراحل التعليمية المختلفة؟ بالطبع لا. لأن لكل مرحلة عمرية لها مناهجها الخاصة بها . ولغرض الاطلاع على طرق تدريس قواعد اللغة العربية افتح اليوتيوب التالي

Om författaren

är huvudansvarig över utgivningen på allt som finns här på Arabiska Skolan
Jabbar har sin bakgrund inom utbildning tack vare en lång karriär inom undervisning där han har jobbat som lärare och senare som adjukent på flera skolor och högskolor.

Jabbar började sin karriär som lärare i Irak redan 1974, då undervisade han naturämnen.
I början av 2000-talet, började Jabbar som modersmålslärare i Huddinge Kommen och har arbetat där sen dess.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top ↑